Henk Rawee

Scheidingsmediation

Als twee mensen besluiten om te gaan scheiden is het een logische keus om gezamenlijk afspraken te maken over de scheiding. Mr. Henk Rawee kan u daarbij begeleiden. Hij is sinds 2001 mediator in Amersfoort, als scheidingsmediator lid van de specialisatievereniging vFAS en Mfn registermediator met de accreditatie Familie Mediation. 

Tijdens de mediationgesprekken informeert hij u over de juridische en fiscale aspecten die van belang zijn. Ook de alimentatienormen worden besproken.

Hij stelt het convenant voor u op, helpt u bij het opstellen van het ouderschapsplan en vraagt bij de rechtbank de echtscheiding aan.

De ervaring leert dat het in verreweg de meeste gevallen lukt om tot afspraken te komen waardoor de echtscheiding in overleg wordt geregeld. Afspraken waarmee beide partners en niet te vergeten de kinderen verder kunnen.

Als u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand is scheidingsmediaton zeker een goede en goedkope keus: de eigen bijdrage die de Raad voor Rechtsbijstand oplegt is veel lager dan in gewone familiezaken, namelijk maximaal € 112,- per persoon.

Maar ook als u de kosten zelf moet betalen is mediation meestal voordeliger dan een strijd bij de rechtbank, met de kosten van twee advocaten.

Mediation bij andere conflicten

Mediaton of bemiddeling is ook bij uitstek geschikt om tot oplossingen te komen bij andere conflicten in de familiesfeer. Bijvoorbeeld het beëindigen van een samenwoning, problemen bij een omgangsregeling of wijziging van alimentatie.

Gezien de kennis en ervaring van mr. Henk Rawee op dat terrein is hij ook in te schakelen als bemiddelaar in bijvoorbeeld huur- en verhuurgeschillen.  

Bloemendalsestraat 21
3811 EP AMERSFOORT
Telefoon: 033-4727400
Fax: 033-4756767

www.huisman-rawee.nl

mail@huisman-rawee.nl